Våra leverantörer presenterar sig


Spikarö Karamell & Pralin Fabriks Aktiebolag
Startades 1992 och ägs och drivs av Margareth Georgsson och Christer Olsson. Arbetet är helt koncentrerat till Alnön och Sundsvall. Affärsidén är att ta vara på gamla recept på karameller samtidigt som arbete skapas på ön där vi bor.
I botten ligger gamla recept från Carl & Agnes Lindvalls Kolonialvaruaffär på Södermalm i Sundsvall. Där såldes strax efter sekelskiftet och fram till slutet av 30-talet livsmedelsprodukter samt vin till både ”vanligt folk” och affärsidkare runt om i distriktet. Man tillverkade också själva en hel del produkter, bl.a. godis, som man sålde i den egna butiken.
Carl & Agnes var morföräldrar till Christer, som på det sättet kommit över recepten.
Originalrecepten har sedan bearbetats för att svara upp till de krav som ställs idag på denna typ av tillverkning. Under årens lopp har även nya blandningar med framgång tagits upp. Produktionen började i våra lokaler i Spikarna, men med växande försäljning har vi på senare tid varit tvungna att lägga ut en del produktion på andra bagerier. Packning, recept och kvalitetskontroll samt utveckling av nya produkter sker dock helt och hållet hos oss. Produktion sker fortlöpande och levereras i mindre förpackningar för att butikerna hela tiden skall kunna ha ett färskt sortiment.

I vårt sortiment, som under åren 
förändrats något för att få en bra sammansättning, ingår idag:
SKÄRGÅRDS - KOLA
BRÄNDA MANDLAR
ÄDEL-MARSIPAN
SKÄRGÅRDS - GODIS
MARMELAD – STÄNGER
DIV. ÄGG & PRALINER AV OLIKA SORTER & MODELLER

Nammi Godis AB
– Alla lakritsälskares riddare!
Det var på Island som kombinationen lakrits och choklad föddes för över femtio år sedan.
Likt en riddares framfart förser vi nu Sveriges alla hörn med ett stort sortiment av denna isländska och beroendeframkallande kombination. Nammi Godis AB är ett grossistföretag som importerar godis från bland annat Island.
  • Vi har specialiserat oss på lakrits och choklad och har agenturen för flera varumärken på den svenska och tyska marknaden. 
  • Vår målsättning är att utöka sortimentet med godsaker från hela världen. 
  • Först ut är som nämnt Island och deras utsökta kombinationer av lakrits och choklad. 
  • Våra kunder är service- och dagligvaruhandeln, delikatessbutiker samt föreningar. 
  • Vi har vårt kontor och Europalager i logistiknavet Norrköping så att vi snabbt kan leverera våra läckerheter till våra kunder. 
  • Vi har ett stort sortiment i lager men vi kan även ta hem specialprodukter efter önskemål. 
  • Vår uppgift att förse svenska folket med denna fantastiska isländska uppfinning som kombinationen lakrits och choklad är. 


Scandinavian Herbs AB

Företaget startades upp år 2002 av Lasse Ohlsson. Detta skedde i en relativt småskalig enhet till en början med en produktserie innehållande cirka 20 produkter som introducerades för den svenska marknaden.

Företaget har vuxit löpande sedan 2002. Antalet produkter är idag 45st med inslag av hudvård, kroppsvård, fotvård samt kärleksprodukter. Försäljningen sker till huvuddel i Sverige men tendensen pekar åt att produkterna börjar slå sig till ro även i både Finland och Norge

Vi har funnits på marknaden i snart 16 år med våra egenvårdande friskvårdsprodukter. Vår affärsidé är att erbjuda parabenfria produkter, produkter som är fria från kemiska tillsatser. Scandinavian Herbs alla krämer och oljor är 100% naturliga. Dofterna i produkterna kommer från örter och eteriska oljor.
Vi konserverar naturligt med glykos, mjölkenzymer, E-vitamin och citronsyra. Produkterna tillverkas i Sverige med örter från Island. Örterna är av ypperlig kvalitet och handplockas i orörda naturområden långt ifrån föroreningar och mänsklig påverkan.
I framtiden ser vi företaget och vårt varumärke, Scandinavian Herbs, som ett välkänt namn hos de flesta inom Skandinavien och även utanför dess gränser. Företagets ambition är att erbjuda så många människor som möjligt våra naturliga produkter.

Vår förhoppning är att människor blir medvetna om riskerna i att använda kroppsvårdsprodukter som innehåller skadliga kemikalier och därför gör framtidsrealistiska val även när det gäller kroppsvårdande produkter. Vi hoppas att människor ska få en större insikt i vad de applicerar på sin kropps alla områden och genom det få dem att välja bättre alternativ.

Produkter som inte är allergiframkallande och irriterande för kroppen är grundtanken som driver oss framåt. Med återförsäljare över hela Sverige och mer ska vi göra så mycket vi kan för att upplysa människor om de alternativ som finns.